Inbjudan: Från källa till hav

Barn som studerar insekter – Foto: Valentina Zülsdorff

Häng med och lär dig mer om livet över och under vattenytan. Vilka djur trivs var? Vi jämför djuren i Kabusaån med djuren i Östersjön. Hur kan vi ta reda på vattnets hälsa?

Lördagen 15 juni välkomnar vi alla intresserade till en kul och spännande dag med djur- och växtliv på schemat. Ta er till Kabusaåns mynning mellan klockan 11 och 15. Välkomna!

Under dagen kan ni få koll på smådjuren genom att vara med på guidad håvning. Håvningen kör vi två gånger, kl. 11.30 och 13.30. Den som vill testa på fiske får hjälp med det av Kabusa- och Skönadals fiskevårdsförening. Naturskyddsföreningen i Ystad visar dig hur man spanar på fåglar och berättar om alger. Vi kommer också att köra en digital tipsrunda under dagen.

Ta gärna med en matsäck och avnjut den vid stranden. Vi bjuder besökarna på frukt och dricka!

Vy över Kabusaåns mynning i Östersjön - Foto: Valentina Zülsdorff

Vy över Kabusaåns mynning i Östersjön – Foto: Valentina Zülsdorff

Hur kommer man till Kabusa?

Från Ystad färdas man österut längs väg 9, eller Österleden, som den också kallas. När villabebyggelsen i Nybrostrand tar slut tar man höger in på en liten väg som går ner till stranden (där finns också en liten parkering). Därifrån kan man sen gå till fots österut längs sandstranden eller på stigen uppe på sanddynerna. Från Ystad går det även buss, du stiger av vid Nybrostrand, Östra.

Inbjudan till Från källa till hav 15/6 i pdf-format.

Vid frågor kontakta gärna projektledare Valentina Zülsdorff på 0709 – 958 295 eller valentina.zulsdorff@tomelilla.se.

Karta Kabusaåns mynning

Från källa till hav är ett samarrangemang inom Leaderprojektet: Österlens sköna vattendrag